Coaching voor mantelzorg

Mijn persoonlijke ervaringen zorgden ervoor dat ik een carrière switch naar personal coach onderging. Door deze ervaring, kan ik goed connecteren met mensen die wat extra zorg en liefde kunnen gebruiken.

Coaching bij ziekte of zorg in Balen en omstreken

Samen zoeken we via mijn inzichten, en bekende concepten naar een manier om met deze uitdagingen in je leven om te gaan.

Binnen Shakti Consulting stel ik je graag coaching voor ziekte en de zorg voor.

  • Chronisch zieken bijvoorbeeld.
  • Of mantelzorgers.
  • En even goed ouders van kinderen met een beperking.
  • Tot slot zijn ook andere zorgverleners welkom om begeleid te worden.

Gezondheidsproblemen drukken een stempel op je leven. Diverse studies wijzen uit dat bij mensen die hun gezondheidsprobleem aanvaarden, hun levenskwaliteit verbetert. Daar staat tegenover dat aanvaarding een ingewikkeld en persoonlijk begrip is. Het is belangrijk om aanvaarding niet te zien als een teken van zwakte of het einde van een nuttig leven. Aanvaarden betekent dat je op je eigen tempo een nieuw levensperspectief vindt waarvan de ziekte een onderdeel is.

Waarom coaching bij ziekte of zorg inschakelen?

De draagkracht en de draaglast zijn bij mantelzorgers niet altijd in evenwicht. Als mantelzorger neem je soms meer hooi op je vork dan je aankunt. Soms lijkt het er op dat je door bepaalde omstandigheden niet anders kunt of ben je je niet bewust dat er een grens overschreden is. Dit kan leiden tot overbelasting. Een goede mantelzorger is iemand die naast de zorg voor een zorgbehoevende ook goed voor zichzelf zorgt. Is dit nog niet zo gemakkelijk dan is de coaching voor ziekte en de zorg misschien iets voor jou.

Ook voor ziekenzorg is coaching een meerwaarde

Personen die voor zieken of mensen met een beperking zorgen, kunnen de neiging hebben om zichzelf weg te cijferen. Daardoor voelen ze zich niet altijd goed in hun vel. Toch is het belangrijk dat ze voldoende aandacht aan zichzelf besteden. Het gaat zelfs een stapje verder: pas wanneer je je gezond en in evenwicht voelt, kun je echt goed voor iemand zorgen. En voor die meerwaarde zorgt de coaching bij ziekte of zorg. Ziekenzorg en de zorg voor mantelzorgers mag niet vergeten worden.

Ook beroep doen op deze coaching sessies?

Zelf nood aan wat begeleiding doorheen de zorgende periode? Bij Shakti Consulting kunt u steeds terecht. Nog vragen of meer info over deze sessies? Twijfel niet om me te contacteren.

Maak een afspraak