Hoogsensitief en nood aan coaching voor hoge sensitiviteit?

Hoogsensitief zijn of hooggevoelig zijn, is een aangeboren eigenschap. Met een gevoelig zenuwstelsel ervaren hoogsensitieve mensen alle prikkels rondom zich net dat tikkeltje krachtiger.

Wat betekent dat, hoogsensitief?

Een hoogsensitief persoon neemt klanken, geuren, licht en sfeer op een intensere manier waar. Hoogsensitief zijn zorgt ervoor dat je prikkels opvangt die voor anderen niet opvallen.

Het kan zijn dat als je hoogsensitief bent, je wat meer tijd nodig hebt om prikkels te plaatsen.

Omdat ze zich zo goed kunnen inleven in anderen, bestaat het gevaar dat hoog sensitieve personen zich gaan verliezen in de emoties van een ander. Uiteindelijk kunnen ze niet meer onderscheiden of die gevoelens nu van hen of van de ander zijn. Zo worden ze soms letterlijk leeggezogen door anderen. Ze hebben dan zelf geen energie meer over en worden prikkelbaar.

Een hoog sensitief persoon is doorgaans punctueel en perfectionistisch ingesteld, vaak wil hij de dingen té goed doen. Dit kan de diepliggende oorzaak zijn van vele kwalen, zoals aanhoudende vermoeidheid, grote stemmingswisselingen, depressies en verslavingen. Door deze faalangst en angst om fouten te maken, doe je soms helemaal niets meer.

Coaching van hoge sensitiviteit

Leer omgaan met hoogsensitief zijn dankzij de coaching sessies voor hoog sensitiviteit. Samen doorlopen we een traject waarmee we al deze klachten reduceren en een evenwicht vinden om de pieken onder controle te houden. Bij onze sessies sta jij centraal. Hoe jij je voelt, welke gebeurtenissen je meegemaakt hebt. Het is allemaal bespreekbaar. Tijdens onze sessies gaan we samen in kaart brengen waar het schoentje knelt.

Met open en eerlijke gesprekken leer ik je graag hoe je omgaat met je eigen zijn. Acceptatie is hier heel belangrijk. Bovendien geef ik je nog graag enkele tips mee om de gebeurtenissen en de prikkels in het juiste kader te plaatsen. Leren loslaten kan hier soms ook een onderdeel van de coaching zijn. Als personal coach sta ik voor je klaar, en oordeel ik niet. Ik bied een luisterend oor en help je om de zaken in een ander perspectief te zien.

Voordelen van coaching van hoge sensitiviteit

  • De schoonheden van de wereld worden nog schoner voor mensen die hoogsensitief zijn. De juiste coaching van deze hoge sensitiviteit zorgt ervoor dat de extra prikkels juist geïnterpreteerd worden.
  • Hoogsensitief zijn maakt je als persoon zorgzaam. Met de coaching van deze hoge sensitiviteit voorkom je dat deze zorgzaamheid je niet wakker houdt ’s nachts.
  • Als perfectionist wil je alles te goed doen. Samen zorgen we ervoor dat goed ook goed is en dat je af en toe mag loslaten.

Geïnteresseerd in coaching voor hoogsensitiviteit?

Contacteer mij voor een afspraak. Ook met twijfels of vragen kun je bij Shakti Consulting terecht. Mijn deur staat voor je open.

Maak een afspraak